Tapasztalataim az Anamé Programmal és a fejlődésem

Tapasztalataim az Anamé Programmal és a fejlődésem

Hogyan állj ki magadért?

Több erő, stabilitás és a saját határaid megvédése az Anamé Program gyakorlataival

2021. március 09. - Megyeri Laci

Hogyan segíthetnek az Anamé Program gyakorlatai téged abban, hogy jobban ki tudj állni magadért? Hogyan érheted el az erő egy magasabb fokát, ami segít téged, hogy jobban megvéded a határaidat? Posztom első felében az az emberi energiarendszerről és az otthon végezhető Anamé jóga gyakorlatokról is szó lesz, illetve arról, hogy ez utóbbiak hogyan támogathatnak. 

 

Kedves olvasóm!

Ebben a blogbejegyzésben egy olyan helyzettel foglalkozom, ami nagyon aktuális jelenlegi világunkban, ez pedig a saját személyes határaink megvédése, illetve a saját és a mások hatalmához való viszony, kapcsolat. Mi az, ami azt szolgálja, hogy nemesen ki tudj állni magadért? És vajon hogyan érheted ezt el? Szó lesz még olyan általános gyakorlatokról is, amelyek segítenek jobb közérzetet elérni a mindennapokban.

Legelőször is néhány mondatban bemutatom a test energiarendszerét. A gyakorlatok hatásához nem fontos tudnod őket, ugyanakkor segítenek megérteni a folyamatokat. Kezdjük hát az emberi test energiarendszerének alapjaival, amit a többi jógairányzat is használ (pl. hatha, rádzsa, kundalini jóga, stb.). Kérlek, ne ijedj meg! Ígérem, hogy érthető, világos és tömör leszek.

Az emberi test energiarendszere, avagy jóga kezdőknek

Az emberi test nemcsak fizikai testből, hanem energiatestből is áll. Az energiatest részei az energiaközpontok (csakrák), az őket összekötő energiavezetékek, valamint a bennük áramló energia. 

Ha az energiavezetékeid, valamint a csakráid tiszták, erősek, és kellő mennyiségű energia áramlik az energiatestedben folyamatosan, gátló tényezők nélkül, akkor szívből gratulálok, szép munka! Nem is kell tovább olvasnod ezt a blogbejegyzést hiszen már mindened megvan: egészséges testben boldog, kiteljesedett életet élsz a tökéletes isteni szeretetben, békével önmagaddal és a világgal. Céljaidat egy szempillantás alatt eléred. Bármit is hoz az élet vihara, te rendületlenül, stabilan fölé tudsz emelkedni.

Ha viszont az előbbi mondatokban találsz olyat, ami nem illik rád, akkor javaslom továbbolvasni a posztomat… Jó,jó! Borítélkolhattam volna, hogy tovább olvasol, hiszen minden embernek van valamilyen elakadása az energiarendszerében. A csakrákban lévő elakadások, energiahiányok és energiatúltengések problémát okoznak életünkben. Ez megjelenhet testi szinten (pl. betegség), lelki szinten (pl. szomorúság) és a sors szintjén (pl. sorscsapás) is.

A lényeg mindig az, hogy te uralod a csakrádat vagy ő rángat téged. Ha tiszta és erős az egész energiarendszer, optimális a működése, akkor torzítás nélkül, magát a valóságot érzékeled mind a belső folyamataidban, mind a külvilág történéseiben. Ekkor szabadon dönthetsz, hogy milyen választ adsz, hogyan reagálsz a történésekre.

Ha viszont elakadások vannak benne és alul- vagy túlműködik, akkor sérül az érzékelés tisztasága. Az ingerek, történések így már saját torzító szűrőiden keresztül jutnak el hozzád. Már itt gellert kap a folyamat, ráadásul a válaszreakciód sem lesz szabadon megválasztott, még akkor sem, ha fejben úgy érzed, hogy te döntöttél. Az elme szintje nem elég, hogy erre rálássunk, csak következményekből lehet visszakövetkeztetni. Válaszreakciód a csakrád rángatásából fog megszületni. A félelem vezérel.


anxiety-2878777_1920.jpg

Még az egészen mindennapi, mondhatni banális dolgokban is megfigyelhető ez. Nekem ilyen volt az, hogy a napi alapszintű, szükséges dolgok ne fogyjanak el otthonról. Mindig legyen tartalék, amihez hozzányúlhatunk, ha kell. Ez az élelmiszer-vásárlásnál mutatkozott meg a legjobban, ugyanis szinte mindenből kettőt vettem. Úgy éreztem, hogy ha nem veszek kettőt, akkor bizonytalanná válik minden, és zavarta a biztonságérzetemet. Ennek a problémámnak az alapja a gyökécsakrámban volt található, és a biztonságérzetemhez és az életem megvédéséhez kapcsolódott. A túlműködéses gyökércsakrámban lévő elakadás rángatott folyamatosan, és ösztönzött, hogy bármi történjen az életben, nekem legyen mihez nyúlnom, hogy megoldjam a helyzeteket.

Egy érdekes adalék abból az időből, amikor tűzoltó voltam. Amikor irányítói, parancsnoki képzésben részesültem, akkor nagyon megfogott az a kitétel, hogy mennyire fontos a tűzoltás vezetése során gondoskodni hozzáillő minőségű és mennyiségű tartalékról. Ez egyrészt segíti a váratlan helyzetekre való megfelelő reagálás lehetőségét, másrészt intenzívebb munkát igénylő beavatkozásoknál a váltás/pihentetés alapját. Az, hogy én ezt a tartalékolást nemcsak belül igényeltem, hanem még kívülről is kaptam egy teljesen objektív megerősítést, még jobban megacélozta a gyökércsakrámban lévő elakadást.

Ma már rálátásom van az egészre. A tűzoltás, kárelhárítás vezetésében fontos és szükségszerű a tartalékképzés. Úgy gondolom, ezt nem kell jobban magyarázni. Az egyszerű bevásárlásnál viszont nem.

Csakratisztítással sikerült annyira kitakarítani a gyökércsakrámat, hogy ez a mélyről jövő késztetés kioldódjon belőlem. Természetesen ez (mint ahogy a többi energiaközpontnál sem) nem a csakrák megnyitásával történt. Szépen fokozatosan el tudtam engedni ezt a belső kényszert, ami a legalsó csakrám kibillentségéből adódott. Azóta szabadon tudom eldönteni, hogy miből veszek több darabot és miből egyet. Most is vásárolok előre gondolva a jövőre, de ezt már szabadon teszem, azt segítve, hogy ne kelljen sűrűn boltba járnom.

Tudom, nagyon banálisnak tűnik a történetem, de szándékosan mutattam be ezen keresztül egy csakra felszabadulását, jobb állapotú működésének elérését. Célom az volt, hogy tudatosuljon benned: sok ilyen triviális dolog van mindannyiunk életében, amik annyira természetesek számunkra. Észre se vesszük, hogy ők irányítanak minket, és nem mi őket. Azt gondoljuk, hogy ilyenek vagyunk, pedig “csak” bábuként mozgatnak minket.

Mielőtt még nagyon elkeserednél, van fény az alagút végén. A csakrák tisztításával és energetizálásával te is meg tudsz szabadulni minden energetikai elakadásodtól, ami megkeseríti az életedet. Ebben segíthetnek a megfelelő gyakorlatok és energetizált kiegészítők, például a csakratisztító és a csakraenergetizáló karkötők. 

 

Most idézek pár mondatot Anamétól a jobb érthetőség kedvéért, amiben az ő véleményét olvashatod a csakrák hatásáról:

“Szüntelenül adást sugárzol és fogadsz másoktól. Kommunikációd legnagyobb része nem tudatos szinten, a csakrákon keresztül zajlik, ami mágnesként vonzza hozzád a külvilág csakráid állapotának megfelelő történéseit - vagyis a sorsod. Ahogy a csakrák harmóniába kerülnek, leesik rólad a fogódzó, amibe a probléma kapaszkodott az adott területen.”

spiritualism-4552237_1920_2.jpg

Az idézet a Csakra Program című könyvből származik, melyet itt találsz.

Az Anamé jóga Budapesten kívül országosan és nemzetközi szinten is működik. Ennek a posztnak az írása idején a koronavírus járvány miatt a jógastúdiónkban nem tartunk személyesen órákat, ám az energetizált kiegészítőket keresők részére nyitva vagyunk. Ezek egyébként internetes áruházunkban is elérhetők.

Óráinkat is interneten keresztül tartjuk. Egyéni óráinkat az Anamé órarendben találod, és arról az oldalról tudsz eljutni a csakraspecifikus órákhoz is.

Pár szó az ingyenes gyakorlatokról

Mielőtt még rátérnék az írásom elején beharangozott ingyenes gyakorlatokra, néhány fontos dolgot tisztáznom kell. A most következő gyakorlatok általános jellegűek. Nem fedik le az összes gyakorlatot amit az Anamé jógaórákon jógalégzéses gyakorlatként alkalmazunk. Az egyéni órákon mindig a gyakorló energiamintázata alapján, a számára legmegfelelőbb gyakorlatot, gyakorlatsort adjuk. Ez azért lehetséges, mert az oktató érzékeli a gyakorló energiamintázatát. Látja, hol kell erősíteni és hol tisztítani, így azt is, hogy milyen áramlás, légzés és testmozgás az, ami megmozdítja, és ezáltal kitisztítja az elakadást. Nekem ez a tökéletes személyre szabottság volt az egyik hívószó az Anamé Programban. Az energiatestben lévő elakadások, alul- illetve túlműködések így szüntethetők meg. Ide kapcsolódnak a csakraspecifikus és témaspecifikus órák is. Nagyon jól kiegészítik az egyéni órákat, mert az egész test energiarendszerét frissítik. Az optimális működésnek, és így a kiteljesedett, boldog élet elérésének ez a leggyorsabb útja. 

 

Ha a saját problémáidat akarod megszüntetni, akkor az egyéni órákat, illetve az online csakra- és témaspecifikus csoportos órákat javaslom.  

A most következő gyakorlatok, mivel általános jellegűek, nem a te energetikai elakadásaidat fogják kitisztítani, viszont friss energiához juttatnak, ami olyan érzés, mintha alaposan átszellőztetnénk egy régóta zárt lakást. A friss levegő energiával tölti fel és életre kelti a lakást.

A gyakorlatok energetizálni és emelni fognak. Az emelésnél itt arra gondolok, hogy semlegesíthetik egy adott helyzet lehúzó voltát, valamint megemelik a te rezgésedet, hogy egy magasabb energiaszintről, és ezáltal magasabb nézőpontból jobban lásd, érzékeld a valóságot, és annak megfelelően tudj cselekedni.

A gyakorlatok hatására emelkedik a rezgésszint, így magasabb energiaszint érhető el, ahol már más érzelmek jelentkeznek a gyakorlóban, vagyis benned. A magasabb energiaszintről bővebben Balázs Valéria Anamé életmódblogjában olvashatsz.

Még néhány tanács a gyakorlatok megtanulásához, végrehajtásához és gyakorlásukhoz

Amikor a bemutató videók alapján megtanulod a gyakorlatokat, akkor mindig arra törekedj, hogy a légzés vezesse a mozgást. Ez azért fontos, mert ebben az esetben a lehető legkevesebb izommunkával dolgozik a test, és így jobban áramlik az energia az adott testterületben. Inkább aprólékosabban, lassabban végezve tanuld meg őket, mint gyorsan, kapkodva. A pontosabb gyakorlat végrehajtással sokkal többet profitálsz.

Ha a gyakorlatok végrehajtásában akadályoztatva vagy testi vagy lelki szinten, akkor egyeztess orvossal. Ha ő engedélyezi, akkor viszont érdemes csinálni a gyakorlatokat. A gyakorlatok kivitelezésénél törekedj a saját lehetőségeidhez mérten precíz végrehajtásra. Ezzel a hozzáállással maximálisan kihasználod a gyakorlatok nyújtotta segítséget.

Minden gyakorlatnál figyelj, hogy végig legyen meg a kapcsolatod a talajjal, ugyanis ekkor van meg a kellő alátámasztás ahhoz, hogy kellően átszellőzzön és felfrissüljön a test és a lélek. Ezt a stabil kapcsolatot úgy tudod a legjobban elérni, ha egyenes a test, és lazák láb- és farizmok, amennyire csak lehet álló helyzetben. A lazább izmokban jobban tud áramlani az energia. (Ezt egy jó masszázs után is érezheti az ember.) Így jobb lesz az összeköttetés a földdel, az anyaggal, és erre a lábak és farrész által szolgáltatott stabilitásra tud támaszkodni a test többi része.

A gyakorlat végzése alatt törekedj az egész test lazaságára. Csak azok az izmok dolgozzanak, amelyek a mozgás végrehajtásához szükségesek, és azok is a légzés vezetésével, minél fesztelenebben, a mozgás természetessége által, tehát amennyire lehet, kevés izommunkával. Felesleges feszültség ne legyen a testben.

Törekedj ezeket elérni, de a legfontosabb, hogy ne korhold magad amiatt, ha nem sikerül ennyire pontosan végrehajtani a gyakorlatokat. Idővel úgyis egyre jobban fogod csinálni. Adj időt magadnak!

Minden gyakorlat első része, tehát a légzéses rész, addig tartson, ameddig neked jól esik, és utána menj tovább a gyakorlat következő (haslebegtetéses) fázisához. Ne számold, hány légzést végeztél addig, és az időt se nézd. Magadra összpontosíts.

Az alap az, hogy érdemes minden nap mindegyik gyakorlatot végezni azonos ismétlésszámmal, például 3-3 vagy 5-5 ismétlés mindegyikből. De ha már 1-1 darabot csinálsz belőlük, az is jó. Próbáld ki, és figyeld meg, hogy neked mennyi esik jól. Ez legyen a vezérfonalad. A sorrend: test, lélek, szellem, egység.

Az én tapasztalatom az, hogy érdemes reggel, felkelés után végezni őket, mert nemcsak energetizálják a testet de felébredni is nagyon jól segítenek. Természetesen, ha neked nem megfelelő a reggel valamilyen oknál fogva, akkor végezd őket nyugodtan másik napszakban, ahova be tudod illeszteni a gyakorlást a napirendedbe. 

Lehetőleg napi rendszerességgel gyakorolj. Ahhoz, hogy a gyakorlatok minél mélyebben kifejtsék hatásukat, érdemes napi szinten foglalkozni velük. Ez olyan, mintha napi szinten edzenél.

Ebben az írásban ennyit szántam az általános gyakorlatok bemutatására, mintegy kedvcsinálónak. Most térjünk rá posztom következő, a címben szereplő témájára. Mi az tehát, ami segít abban, hogy jobban kiállj magadért?



question-mark-3255136_1920.jpg

A határaid megvédése

Mint ahogy a korábbi példánál bemutattam a gyökércsakra hatását arra, hogy miként befolyásolja egy egészen egyszerű dologban is az életünket, természetesen az is egy csakra állapotához kapcsolható, hogy mennyire tudsz kiállni magadért. Ez pedig a köldökcsakra. 

A köldökcsakra

Ez az energiaközpont a test törzsének alsó felében található. Alatta a szakrális csakra, felette a szívcsakra helyezkedik el. Testterülete a derék és a has testszelvénye. A csakra bekapcsológombja a köldök. Ez az a pont, ahol a csakrára testi, fizikai oldalról a legerősebben lehet hatni.

Ehhez a csakrához a tűz minősége tartozik. A testben itt található a vitalitás és az egészség központja is, de ide tartozik a dinamizmus, a szándék, az akaraterő, a teremtő erő, a motiváció, a céltudatosság és a kitartás. Ezen a területen lakik még önmagunk menedzselése és a karrier, és itt található annak központja is, hogy kiálljunk magunkért és megvédjük a határainkat. Ennek a területnek az állapotától függ, hogy hogyan viszonyulunk a saját és mások hatalmához.

Ha a köldökcsakra jó állapotban van, vagyis tiszta és energiával töltött, akkor az előbb felsorolt minőségek ki tudnak virágozni az életünkben és szolgálni tudnak. Fontos tudnod, hogy az az erő, ami ekkor kiteljesedik, nem egy elnyomó, másokat maga alá gyűrő erő, hanem önmagadat és másokat is motiváló, inspiráló lendület.

Határaid megvédése nemesen, emberi játszmákba bonyolódás nélkül történik, egyenesen, tisztán. Sőt, ilyenkor megváltozik a többi embernek az ezen a téren hozzád való kapcsolata is. Például ha addig folyamatosan megsértették a határaidat és állandóan céltábla voltál, akkor a köldökcsakrád tisztulásával és energetizálódásával ez fokozatosan csökken. A fejlődés által olyan kisugárzása lesz ennek a csakrának, ami azt adja tudtára a világnak, hogy ha megtámadnak, akkor te kiállsz magadért, megvéded magad. Ez azonban egy nem kötözködő, hanem egy nemes kiállás önmagadért.

Egészen döbbenetes a változás ilyenkor az ember életében. Olyan korlátokat lehet meghaladni, amik addig gúzsba kötöttek. Természetesen fontos megjegyeznem, hogy ehhez a többi csakra támogatása is szükséges. A csakrák hatással vannak egymás működésére, hiszen az élő szervezetben folyamatosan áramlik az energia, és minden energiaközpont hozzáteszi ehhez az áramláshoz a maga állapotát úgy, mint ahogy a színes üvegen átjön a fény. 

Hogyan lehetséges elérni a köldökcsakra jobb állapotát?

Azok a dolgok, amelyek akadályozzák a köldökcsakrád teljes működését, mélyen, energiaáramlást gátló elakadásként vannak jelen az energiatestedben, a köldökcsakra területén. Ezeket a téged korlátozó elakadásokat az Anamé Program mélyen ható csakratisztító és -energetizáló gyakorlataival lehetséges fellazítani, majd eltávolítani. Ekkor lehetőség nyílik nagy, gyökeres változások elérésére.

A köldökcsakrád fejlődését segítik az egyéni órák. Ezek az órák teljesen rád vannak szabva. Ez azt jelenti, hogy a te energiamintázatod alapján (ennek felmérése az óra elején történik) kapsz gyakorlatokat. Ahogy korábban említettem, ez nem jelenti azt, hogy csak a köldökcsakrával lesz munka, hiszen lehetséges, hogy a köldökcsakra segítéséhez előbb egy másik csakránál kell energetikailag változást elérni.

Ilyen volt nálam, amikor a gyökércsakrám erősítése kellett ahhoz, hogy jobb alátámasztást adjon a szakrális és a köldökcsakrámnak. Ez volt, hogy egy órán belül egy gyakorlatot jelentett, de volt olyan is, amikor több alkalom kellett hozzá.

 

A köldökcsakrához tartozó gyakorlási lehetőségek

A 30 perces egyéni órán saját gyakorlatsort is kapsz, ami naponta végezve segíti a köldökcsakrád fejlődését. Természetesen már csak egy ilyen alkalom is sokat adhat, de a tapasztalatom az, hogy általában több egyéni órára van szükség.

A tematikus egyéni órákon belül a karmikus tisztító és energetizáló egyéni órák tudnak még mélyebb változásokat elérni a köldökcsakrád állapotában. Az óra elején az oktatóval tudod egyeztetni azt a célt, amihez a támogatást kéred. Itt is energiamintázatod alapján történik a gyakorlatok felépítése. 

Lehetőséged van részt venni a köldökcsakrához tartozó csakraspecifikus órákon is. Itt mind a hét csakrán dolgozunk, de a köldökcsakra kitüntetett szerepben több gyakorlatot kap. Bónuszként ráadásul 24 órán keresztül elérhető számodra az óra, ami azt jelenti, hogy annyiszor végzed el az órát ebben az idősávban, ahányszor csak szeretnéd.

Az órák között pedig megjelent egy újfajta óránk a DELUXE csakraóra. Ez egy bővített, intenzívebb formája a csakraspecifikus órának. Különlegessége, hogy a kétszer 75 perces óra első felében mély tisztítása zajlik a csakrának, a második 75 percében pedig az energetizálása. Ez az óra is 24 órán keresztül elérhető számodra, és annyiszor ismétled ahányszor csak szeretnéd.

 

A köldökcsakrához tartozó kiegészítők

Ezek a kiegészítők segítenek neked, hogy minél több irányból el tudd önteni magad azzal az energiával, ami segíti a köldökcsakrád fejlődését. 

 

Köldökcsakra Anamé víz, Egyiptom Anamé víz

Finoman átmossák a köldökcsakra terét energiával. Az Egyiptom Anamé víz a köldökcsakra magasabb oktávja, ami segít a személyes szint fölé emelkedni.

 

Köldökcsakra tisztító és töltő karkötők

A tisztító (tigrisszem) karkötő lelki szinten segíthet feloldani a köldkcsakrában lévő gátakat, amelyek különböző lelki érzetekben és a sors szintjén nyilvánulnak meg, mint például áldozatszerep, kiszolgáltatottság, hatalmi harcok, érvényesülési nehézségek, stb. A töltő (csipke achát, tájkép jáspis) karkötő pedig erősítheti a pozitív lelki érzeteketés élethelyzeteket olyan életterületekhez kapcsolódóan, amelyek a köldökcsakrához tartoznak mint például akaraterő, céltudatosság, egyenrangú kapcsolatok, stb.

A köldökcsakra tisztító és töltő marokkövek ezekhez hasonló funkcióval bírnak, ám a karkötők előnye, hogy folyamatosan viselve őket megállás nélkül dolgoznak a köldökcsakrádon.

 

Egyiptom karkötő

Mint ahogy a víznél, itt is a köldöcsakra magasabb oktávjáról van szó. A test erővonalainak aktiválását segíti.

 

Köldökcsakra hanganyag

Binaurális théta rezgéses alappal Anamé vezette meditációk a csakra különböző életterületeihez kapcsolódva. Ezek Erő és vitalitás, Egészség, Támogató és egyenrangú kapcsolatok, Céltudatosság, A hivatásod sikere, Akaraterő, Motiváció. A meditációk koncentrált figyelemmel vagy akár más tevékenység közben, a háttérben hallgatva is azon dolgoznak, hogy te előrébb léphess a köldökcsakra területén. 

 

 

Láthatod, kedves olvasóm, hogy van lehetőség a köldökcsakrád fejlesztéséhez. Kinek-kinek ízlése, szándéka, elkötelezettsége szerint. Amit viszont neked kell hozzátenni, az a rendszeres gyakorlás, mert az adja meg azt a keretet aminek segítségével az előrelépés megtörténhet.



egyseg_gyak.jpeg

Remélem, sikerült bemutatom neked a határaid megvédésének hátterét, és tudtam néhány hasznos tippel szolgálni számodra az otthon végezhető gyakorlatok szélesebb alkalmazása területén!

Ha van kérdésed, akkor azt a blogbejegyzésemhez tartozó kommentszekcióban tudod feltenni. Ha tetszett az írás, akkor kérlek oszd meg másokkal is!

Következő blogposztomban arról írok, hogy milyen változásokat tapasztaltam a testemben az Anamé Program gyakorlatai által.

Várlak vissza!

Szeretettel,

Laci

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlodesanameprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr7316455842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása