Tapasztalataim az Anamé Programmal és a fejlődésem

Tapasztalataim az Anamé Programmal és a fejlődésem

Anamé Program és a csakrák, azaz négy tipp a fejlődéshez

 - Engedd el azt, ami rángat, és kapcsold ki a robotpilótát az életedben! -

2021. február 04. - Megyeri Laci

Tippek a valódi szabadság eléréséhez. Amikor az élet nem rángat, hanem szolgál téged. A kiteljesedés elérése. Ezekről szó lesz ebben a blogbejegyzésemben

 

Köszöntelek, kedves olvasó!

Biztos több kérdés is felmerült benned a cím alapján. Mi az a robotpilóta az életedben? Segítség vagy visszahúzó erő? Miért rángat? Mi a valódi szabadság? Mi a kiteljesedés? Mindezekre a kérdésekre választ kapsz ebben a posztban. Természetesen, ahogy korábbi blogbejegyzéseimben, most is gyakorlatias megközelítésben, a saját tapasztalataimat osztom meg veled.

Életünk egyik legmeghatározóbb tényezője az, ahogyan a világhoz kapcsolódunk. Ilyen például testünk fizikai kapcsolódása az őt körülvevő fizikai világhoz. Ezt a fizikában például Newton III. törvénye, a hatás-ellenhatás törvénye (más néven a kölcsönhatás törvénye) írja le. Két test kölcsönhatásakor mindkét test erővel hat a másikra, és ezek az erők egyenlő nagyságúak és ellentétes irányúak. A két erőt erőnek és ellenerőnek nevezzük. A rakéták mozgása is ezen alapul: a rakéta nagy erővel préseli ki hátrafelé az égésterméket, az égéstermék viszont ugyanekkora erővel tolja előre a rakétát.

A hatás-ellenhatás jó megközelítése annak, amiről most írni szeretnék. Imádom a fizikát, de most nem ebbe az irányba szeretnélek vezetni (esetleg majd egy másik alkalommal).

network-4636686_1920.jpg

Amiről azonban szólni szeretnék, az van olyan fontos, mint az előbb említett fizikai kapcsolódás a környezetünkhöz. Sőt, abból következik (erről később még szó lesz). Beszélni szeretnék a külvilág ingereire adott emberi reakcióinkról, döntéseinkről, aktivitásunkról, passzivitásunkról, boldogságunkról, kiteljesedésünkről, egyszóval mindenről, ami velünk és általunk történik, vagyis az életünket alkotja. Arról, ahogyan létezünk a világban. 

Túl soknak tűnhet, amit ez a kis írásom felvállal? Megnyugodhatsz kedves olvasóm, nem fogom megmondani a “tuti tippet” az életedhez. Azt viszont megmutatom, hogy mik az alapjai annak, hogy el tudd érni a valódi szabadságot. Írásom következő szakaszában erről lesz szó, utána pedig adok számodra olyan, általam kipróbált és bevált tippeket, amik segítik a hétköznapokban a szabadság, kiteljesedés elérését.

Kezdjük egy kis elméleti jógatanfolyammal. Többek vagyunk a fizikai testnél. Testünk energiából, vagyis rezgésből áll, az energiatestünk pedig energiaközpontokból, energiavezetékekből és a bennük áramló energiából áll össze. 

 

Az energiaközpontok, más néven a csakrák

A gerinc mentén helyezkednek el a fő energiaközpontok (csakrák). Ezek ott alakulnak ki, ahol nagyobb mennyiségben találkoznak az energiavezetékek, a gerinc legalsó pontjától egészen a fejtetőig, a legfelső pontig. Alulról felfelé ezek a következők: gyökércsakra, szakrális csakra, köldökcsakra, szívcsakra, torokcsakra, harmadik szem, koronacsakra. A test középvonalában vannak, de nem azonosak a fizikai test szerveivel, inkább test szelvényekhez tudjuk kapcsolni elhelyezkedésüket. Ezekhez az energiaközpontokhoz életterületek, tartoznak amelyek lefedik az ember egész életét.

Gyökércsakra a farokcsigolyától a talpak aljáig tart. Életterületben ide tartozik az élet-halál harc, a túlélés bármi áron, a legalapvetőbb félelmeink (pl. a sötéttől), valamint az olyan minőségek, mint a gyakorlatiasság, a bőségtudat, a pénzhez való viszony, az őseinkkel, gyökereinkkel való kapcsolat.

Szakrális csakra az alhas és a keresztcsont testszelvénye. Ez a központ mutatja meg azt, hogy mennyire tudsz ellazulni, mennyire vagy boldog, elégedett az életeddel. A művészetekhez való kapcsolat, az esztétikum központja is itt helyezkedik el.

Köldökcsakra a has és a deréktáji szakasz tartozik ide. Ez a vitalitás, az éltető energia központja. Itt van az egész testre ható egészségközpont. Ez az erő székhelye is. Erő ahhoz, hogy kiállj magadért, megvédd a határaidat, és erő ahhoz is, hogy elérd a céljaidat itt a világban. Hogy ne csak álmodozz róluk, hanem meg is valósítsd őket.

Szívcsakra a gyomorszájtól a kulcscsont alatti részig tart. A szeretet, az érzelmek központja. Szeretet önmagad felé, szeretet mások felé, szeretet az egész világ felé. A fejlődés során itt történik az érzelmi ébredés, amikor egy alacsonyabb szintű érzést egy magasabb szintű vált fel. Ilyen például, amikor egy lefelé húzó gondolatot (önsajnálat) a szív tisztulása, magasabb működése miatt más érzelmek váltanak fel (hála, odaadás). 

Torokcsakra a kulcscsonttól az állig terjedő test szelvény. Nemcsak a kommunikáció tartozik ide, hiszen itt van például a hivatás helye is. A hivatás itt tágabb értelemben véve, ugyanis túlmutat a konkrét foglalkozásnál (bár van, amikor egybeesik vele). Itt a hivatás azt a betöltendő szerepet jelenti, amire születtél, ami a küldetésed. És itt van az igazság központja is. Ahogy az Anamé jógagyakorlatok által egyre tisztábbá válik ez a csakra, úgy hagyják el az életedet azok a dolgok, amelyek nem az igazságon alapultak (pl. az emberi kapcsolatok is megváltoznak). Végre a helyükre kerülnek a dolgok.

Harmadik szem az áll és a homlokcsont szintje közé eső testrész. A tisztán érzékelés, hallás és látás helye, amikor meg tudod különböztetni az igazságot a valótlanságtól. Segít rálátni a többi csakra életterületeire, az erősségekre és gyengeségekre. Itt van lehetőség a szellemi önállóság elérésére.

Koronacsakra a fejtető területe. A felfelé való kapcsolat helye. Itt érhető el a felsőbb nézőpont, ami az ego szintje felett van. Innen látható a valóság. 

 

A csakrák hatása életünkre

Az eddigiekből látható, hogy az energiaközpontokhoz tartozó életterületek valóban lefedik az egész életünket. Hatásuk kiterjed a testünkre, lelkünkre, sorsunkra. Amilyen állapotban van egy adott csakra, olyan állapotban van a hozzá tartozó életterület is. Az energiaközpontok folyamatosan adást sugároznak és fogadnak állapotuknak megfelelően. A kommunikációnk nagy része nem tudatos szinten történik, hanem ezeken a csakrákon keresztül, a tudat alatt. Ez vonzza be az életedbe a történéseket, a sorsodat. Ahogy változik a csakrád állapota, úgy változik az életed, a sorsod.

Egy csakra állapota lehet alulműködéses, túlműködéses vagy optimális működésű. Mesteremet, Anamét hívom segítségül az alul-, túl-, valamint optimális működés   megértéséhez. Ez kicsit olyan, mint egy kezdő jógatanfolyam, de mindez nagyon fontos a megértéshez

A következő részlet Balázs Valéria Anamé Csakra Program című művének első kiadásából, megvilágítja az energiarendszer hatását a gondolkodásunkra.

“A túl- vagy alulműködés félelemalapú világlátást és reakciókat szül. Amikor a csakrák tiszták, energiával telítettek és egymáshoz képest egyensúlyban vannak, akkor az adott helyzetet úgy látod, ahogy valójában van. (Megj.: Nekem ez az egyik legfontosabb az Anamé Programban! Megismerni a színtiszta valóságot. - Laci) Ilyenkor lehetőséged van rá, hogy szabadon dönts arról, hogy az adott helyzetben milyen gondolatokkal, érzelmekkel és cselekedetekkel veszel részt. Ha a csakrák túl-, vagy alulműködnek, robotpilóta vezérel, a megszokás rángat.”

Például a köldökcsakra alulműködése esetén gátolt az önérvényesítés, az ember nem tudja megvédeni a határait. Túlműködésnél hajlamos másokat kihasználni, mások felett hatalmaskodni. Optimális működés esetén pedig anélkül éri el a céljait, hogy másoknak ártalmára lenne. Sőt, inspirál és magával ragad másokat is.

Ajánlom figyelmedbe az egész könyvet, amelyben Anamé részletesen kifejti a véleményét minden csakráról. Ide kapcsolódik még a kundalini jógáról és kundalini erőről szóló blogbejegyzése is.

Ebből a részletes ismertetésből világosan látható, hogy életünk alapja az, hogy milyen állapotban van az energiarendszerünk, amely alapján nemcsak a fizikai testünk épül fel, hanem egész életünk

sky-2667455_1920.jpg

Energiarendszer és a boldogság

Én egész életemben azt kerestem, hogy boldog legyek. Persze mindannyian erre vágyunk. 

Útkeresésemet részletesen megírtam első blogbejegyzésemben. Mire végre eljutottam oda, hogy jógaórát válasszak Anamé órarendjéből, addigra már több éve jártam hatha jógára Budapesten. Akkor még csak Budán volt Anaménak jógastúdiója. Az ő jógaóráin a csakrákhoz tartozó jógalégzés volt a kulcsa a csakrák tisztításának.

Ahogy rendszeresen járni kezdtem az óráira, úgy tisztultak és erősödtek folyamatosan a csakráim. Nagyon szerettem azt, ami most is megvan, hogy jól felépítettek, biztonságosak és kiegyensúlyozóak a gyakorlatsorok. Folyamatosan jelen van az a stabilitás, ami szükséges a csakratisztításhoz és -erősítéshez, vagyis az igazi előrelépéshez, fejlődéshez. 

A gyakorlások eredményeképpen egyre mélyebben lévő rétegeket sikerült elérnem az energiaközpontokban, így egyre mélyebben lévő energetikai elakadásokat sikerült magamból kitisztítanom. Ennek következtében a különböző életterületeimet gátló tényezők elhagyták az életemet. Például nekem sokáig gondot jelentett, hogy igazán át tudjam engedni magam a jelennek és átéljem a pillanat varázsát. Vagy a múlton rágódtam, vagy féltem a jövőtől, de szinte sohasem engedtem bele magam a jelenbe. Energiarendszerem tisztulásával ez aztán szépen fokozatosan megtörtént. Így ma már sokkal jobban átérzem a jelen pillanatát, valóságát. Ez sokat jelent nekem, mert meg tudja adni a boldogság napi pillanatait. Teljesen más életminőség.

buddhist-1807518_1920.jpg

Az energiarendszerem tisztításával az  ugyanazokra a helyzetekre adott válaszreakcióim is megváltoztak. Már nem a robotpilóta rángatja a kormányt és nem ugyanazt a kört futom újra akaratom ellenére, hanem szabadon választom meg, hogy miként nyilvánulok meg és reagálok. 

Ilyen például, ha úgy érzem, hogy megbántanak. Régen erre az volt a reakcióm, hogy teljesen bezártam a szívemet. A köldökcsakrám alulműködése miatt nem álltam ki magamért, az igazamért, inkább ráhagytam a másikra és arrébb mentem.

Ma már gyökeresen más a helyzet. Egyrészt az egész energiarendszerem tisztulása és erősödése miatt vannak dolgok, amelyk, bár régebben kibillentettek, ma már nem zavarnak. ilyen például, ha valaki véletlenül rálép a lábamra. Korábban ez sokáig tartó feszültséget okozott bennem, olyan érzés volt, mintha megtámadtak volna. Mára ez megváltozott. A gyakorlás hatására a győkércsakrám jobb kapcsolódása az anyaghoz, a köldökcsakrám erejének növekedése, és a szívem tisztulása, felszabadulása megváltoztatta a reakciómat, és nem indukálódik bennem hosszan tartó feszültség, ha esetleg a lábamra lépnek.

Másrészt a szívem stabilabb, tisztább, erősebb állapota olyan szintre emelte szívcsakrám működését, ahol sokkal jobban tudok kapcsolódni másokhoz még akkor is, ha megbántottak. (És itt nem az öklömre gondolok) Kibillentség nélkül tudok kommunikálni és rendezni a helyzetet. 

Persze ez a fejlődés is egy folyamat, amiben még benne vagyok. Még volna mit tisztítanom és erősítenem, de felismerhető a gyökeres változás az életemben, és ez csak egy példa volt a sok közül.

Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődésedet annyira, hogy ha még nem jársz az Anamé Program, útján akkor te is elindulj rajta! Szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amik nap mint nap rángatnak az életedben, és teljesedj ki az élet minden területén. Minden energiaközpont tiszta, erős, felszabadult állapotba hozható! Ez az Anamé Program küldetése, hogy boldog, felszabadult, kiteljesedett életet éljünk.

Az Anamé jógagyakorlatokkal a csakrák megnyitása nélkül történik a csakrák tisztítása, erősítése. Ezt szolgálják még a csakratisztító karkötők, a csakratöltő karkötők, az energetizált vizek és hanganyagok is. Így elérhető a csakrához tartozó életterület optimális működése.

Következzen néhány tipp ahhoz, hogy hogyan tudod segíteni a fejlődésedet! Irány a szabadság!

 

  • Dolgozz azon, ami a legjobban nyom az életben!

 

Mindannyiunk életében van olyan életterület, ahol nem érezzük magunkat komfortosan. Mégis érdemes foglalkozni vele. Nekem, ahogyan korábban említettem, ilyen volt a szívem zártsága. A zártság miatt nem éreztem komfortosan magamat az emberi kapcsolatokban. Belül nagyon szerettem volna jobban kapcsolódni, de a szívcsakrám akkori állapota ezt nem engedte meg. Sokáig a tánc segítségével próbáltam ezt orvosolni, de az ebből a szempontból, nem vezetett eredményre. Jártam coach-hoz, pszichológushoz is. Valamit tudtak alakítani az ügyön, ugyanakkor azt éreztem,hogy csak “kerülgetem a forró kását”, és nem tudok érdemben előrelépni.

Az igazi szembenézés a szívem zártságával akkor kezdődött amikor Anamé vezetésével szívcsakra tisztító gyakorlatokat kezdtem csinálni. Végre elkezdtem lebontani a szívem körül lévő falat! Már az első gyakorlatnál megindultak a kedvező folyamatok. A szívem egyre felszabadultabbá vált, és így egyre jobban tudok kapcsolódni szívből másokhoz.

Ha nem tudod, merre indulj el saját magad felszabadításában, nem kell aggódnod! Ebben az esetben érdemes egy egyéni órával kezdened az Anamé Programban, mert ott csakradiagnózis alapján kapod a gyakorlatokat, és első alkalommal részletesen meg is tudhatod, hogy a csakráid milyen állapotban vannak. Így tudatos szintre kerül az, ahol érdemes fejlődnöd. Jó ha tudod, hogy az Anamé Program órái jelenleg a koronavírus járvány következtében hozott kormányzati intézkedések miatt csak online elérhetők,de kamerán keresztül is ugyanúgy látszik, mivel érdemes dolgoznod.

 

  • Tudatosan menj ellene a fájdalmat okozó berögzültségeknek!

 

Amikor már elindultál a fejlődés útján, tudatos szintre tudnak kerülni azok a dolgok, amelyek akadályozzák a szabadságodat, és rángatnak téged. Ahogyan tisztulnak és erősödnek a csakráid, úgy látsz rá egyre jobban azokra a bilincsekre, láncokra, amelyek fogva tartanak és rángatnak. 

Ekkor már fel tudod ismerni azt a szituációt, amiben a rángatás történik, és tudatosan fölé tudsz emelkedni és másként reagálni. Ehhez viszont már olyan szinten kell  lennie a problémás életterülethez tartozó csakra tisztulásának, ami ezt lehetővé teszi. Minél többször sikerül ezt meglépned, annál gyorsabban tudod levetni magadról azt, ami eddig fogva tartott és rángatott. A következő pontban saját példát is említek ehhez kapcsolódóan.

 

  • Segíts másoknak és fogadd el a segítséget!

 

Mások segítése szívbéli kapcsolat, még akkor is, ha ismeretlen az, akinek segítünk. Mindkét fél szívvel kapcsolódik a másikhoz. Mindegy, hogy te vagy a segítő, vagy te vagy az, akinek segítenek. Az ilyen kapcsolódás neked és a másiknak is emeli a szívét.

Fontos viszont, hogy a segítség adása és elfogadása ne legyen kényszer egyik részről sem. Mint segítő, ne kényszerítsd magad a másikra csak azért, hogy meg tudd élni a támogató, segítő szerepét. Mindig érdemes megkérdezni előbb, hogy segíthetsz-e. Egyrészt nem biztos, hogy a másik készen áll a segítség elfogadására. Tiszteletben kell tartani az ő folyamatait (vagyis azt, hogy mennyire tud kapcsolódni, együttműködni). Másrészt az elutasítás mögött az a mély szándok dolgozik benne (akár tudatosan, akár tudattalanul), hogy önállóan küzdjön meg a feladattal, nehézséggel, ezáltal egy olyan tapasztalatra szert téve, amit máshogy nem tudna birtokba venni.

Természetesen ez ugyanúgy igaz fordított esetben is, amikor te vagy a segítségre szoruló fél. Csak azért ne fogadd el a segítséget, mert fegyelmezetten végrehajtod az ebben a pontban leírt ajánlást. A legfontosabb az ilyen helyzetekben a szívbéli kapcsolódás. Ha ez erőből, fegyelmmel történik, akkor nincs meg tisztán a kapcsolat és kényszeredetté válik az egész. És vedd figyelembe azt is, amikor a te fejlődésedet az segíti a legjobban, ha egyedül oldod meg a felmerült problémát, feladatot.

A szabad akarat, választás fontos dolog. Ne érezd magad személyedben elutasítva, ha valaki nem igényli a felajánlott segítséget. Az csak a segítségre vonatkozik és nem rád. Ugyanakkor, ha te nem akarsz támaszkodni a más által felajánlott segítségre, akkor azt a lehető legszívbélibben utasítsd vissza. Valamilyen szinten az ilyen helyzetekben is létrejön a szívek kapcsolata, hiszen történik egy segítség-felajánlás. Ez mélyül tovább, ha megtörténik a segítség kényszeredettség nélküli elfogadása. Ekkor tiszta, fényes a szívek kapcsolódása.

Nekem a segítség kérésével és elfogadásával volt problémám. Sokáig azt éreztem, hogy meg kell tudnom oldani mindent egyedül is. Azt hittem, hogy férfiatlannak, gyengének látszom, ha segítséget kérek valamihez. Ahogy aztán a belső stabilitásom erősödött (gyökércsakra) és a szívem tisztult, úgy tudtam egyre jobban kérni és elfogadni. Szabaddá váltam a magamból a környezetemre vetített elvárási délibáboktól. Mit gondolnak majd rólam ha nem tudom egyedül megoldani a felmerült problémát és segítséget kérek? Ahogy ezt sikerült egyre jobban elengednem, úgy váltam a befelé zárkózottságból egyre szabadabbá, nyitottabbá.

A segítség adásával alapban nem volt problémám, egy szegmenst kivéve, ez pedig a koldusokkal kapcsolatos. Amíg a szívem nem került a gyakorlás által jobb állapotba, addig nem tudtam nekik pénzt adni, és ez zavart is engem. Természetesen meg tudtam magamnak magyarázni, hogy miért nem adok. Sok kifogást találtam, kezdve attól, hogy nekem sincs sok, nincs miből adni. Úgyis alkoholra, cigarettára költené. Súlyosan túlsúlyos, jobb, ha lefogy. Legtovább az a kifogás tartotta magát, hogy autóban ülve, a piros lámpánál azért nem adok pénzt a koldusnak, hogy ne a forgalomban az autók között kéregessen, veszélyeztetve testi épségét. Kéregessen máshol. Azt, hogy ez veszélyes szituáció, most is így gondolom, az alaphelyzetet viszont ma már teljesen másként látom.

Ahogy felszabadultabb lettem a saját szívem tisztulása által, úgy nyílt lehetőség arra, hogy tudatosan odafigyelve ellene menjek ennek a kifogást kereső, gátló tényezőnek, és tudjak adni. További tisztulás hatására pedig megéreztem a szívbéli kapcsolódást ezekkel az emberekkel, főleg ha szemkontaktus is létrejött.

 

  • A másik elfogadása úgy, ahogy van.

 

Sokan hozunk magunkkal olyan előítéleteket, gátakat, amelyeket kivetítünk másokra, akár az illető bőrszíne miatt, akár a nemzetisége miatt, akár a szexuális beállítottsága miatt, akár a hite miatt stb. Az előítéletek azonban mind hamis délibábok. Mások tőlünk való különbözősége tanítás a toleranciára, az elfogadásra, a felebaráti szeretet megélésére, amiből pedig tovább lehet lépni az isteni szeretet felé

A mások elfogadása saját magunkat is segít nekünk elfogadni, a hibáinkkal, gyengeségeinkkel együtt. Ez az alapja a megelégedettségünknek is. Amikor a másikat elfogadom úgy, ahogy van, azzal visszahatok önmagamra is.

mountain-806915_1920.jpg

Számomra ezek voltak azok a dolgok, amik pluszban segítettek abban, hogy gyorsabban haladjak a fejlődésemben.

Köszönöm neked, kedves olvasóm, hogy végigolvastad írásomat! Remélem, sikerült bemutatnom a fejlődés útját, és néhány használható tippel segítenem!

Ha kérdésed van, akkor kérlek, tedd fel a kommentszekcióban! Amennyiben pedig úgy érzed, oszd meg másokkal is ezt az írást!

Következő blogbejegyzésemben az Anamé Program ingyenes jóga gyakorlataihoz adok tippeket.

 

Szeretettel,

Laci

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlodesanameprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr4816416422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása